Skocz do zawartości

Zdjęcie

Świadkowa

• Please log in to reply
52 replies to this topic

#41 Artur Schwacher

Artur Schwacher

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2617 Postów

Napisano 2005-08-30, godz. 08:42

Proszę patrzeć o pełnych godzinach.
20,21,22
To jest forum o Świadkach Jehowy. Ta religia może i ma tam swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to aby te plusy nie przesłoniły nam minusów.
Wpadnij do mnie na Facebooku!

#42 swiatlo7

swiatlo7

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 303 Postów

Napisano 2005-12-08, godz. 16:01

Bartoszu
Ślub z dziewczyną,będącą śJ jest niemożliwy z kilku względów.Jestem w podobnej sytuacji jak Ty więc zabieram głos w tej sprawie.
1.Jesteś katolikiem-zatem jesteś zobowiązany do ślubu kościelnego-a takiego z Nią nie weźmiesz. Jeśli poprzestaniecie na ślubie cywilnym-sakramentu Eucharystii już nie przyjmiesz.
2.Jeśli nie daj Boże cos się stanie i podanie krwi żonie będzie niezbędne dla jej przeżycia-ona odmówi jej przyjęcia,a Ty nie będziesz w stanie nic zrobić.
3.wychowanie dziecka jest poważną przeszkodą.po jakimś czasie zaczniesz dowiadywać się coraz więcej o organizacji śJ, zapoznasz się z jej literaturą i bez wątpienia nie będziesz chciał wychowywać swojego dziecka w wierze żony..To będzie rodziło ogromne konflikty między wami
4.ponadto kwestia krwi odnosi się także do dziecka
5.wiedząc wiele o organizacji śJ nie będziesz w stanie znieść tego,że żona bez przerwy chodzi na zebrania,czyta ichniejszą literaturę, w której jest uczona nienawiści do innych (ja tak to odbieram)
To kilka zaledwie z możliwych problemów....
Pozdrawiam
"I jestem pewien, że ani śmierć, ani życie, ani aniołowie, ani Zwierzchności, ani rzeczy teraźniejsze, ani przyszłe, ani Moce, ani co wysokie, ani co głębokie, ani jakiekolwiek inne stworzenie nie zdoła nas odłączyć od miłości Boga, która jest w Chrystusie Jezusie, Panu naszym." Rz 8:38,39

#43 qwerty

qwerty

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2138 Postów

Napisano 2005-12-09, godz. 08:01

Artur, wiem, że temat już troche nieaktualny , ale musze się dorzucić tradycyjnie.
każda sytuacja jest indywidualna, nie ma reguł, a nawet jesli są to zawsze istnieje jeszcze wyjątek od reguły :) Nawet w ortografii, a co dopiero u ŚJ :) Jesli ją kochasz a Ona kocha Ciebie to tak naprawdę nic innego liczyc się nie będzie :) Prawdziwa miłość jest silniejsza od wszystkiego........ Poza tym, nawet jeśli Ona nie kocha Cię aż tak bardzo, takie rozmowy zawsze zasieją jakies ziarno niepewności, sam wspomniałes że we wszystkim wierzy ojcu, czyli tak naprawdę nie chce sama pomysleć bo nie wie dokąd ją to myślenie zaprowadzi, ale jak tylko zacznie sama analizowac ( a w końcu to nastąpi ) już będzie znała nie tylko pogląd ojca ale także i Twój......... Pisze z autopsji, ja chodząc od domu do domu także znalazłam kogoś kto chciał rozmawiac a miał inne poglądy, mój ojciec zabronił mi odwiedzać te osoby....... ja nie posłuchałam ......ale efekt ( moje odejście od SJ ) przyszedł dużo później.........
nie potrafiłam uwierzyć.......

#44 Kloo

Kloo

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1087 Postów

Napisano 2006-05-11, godz. 21:43

;) :D

....
Jak możecie uwierzyć, skoro od siebie wzajemnie odbieracie chwałę, a nie szukacie chwały, która pochodzi od samego Boga?

--
Informacja Forum Watchtower: konto wyłączone.

#45 shakal

shakal

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 31 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 01:06

Narazie jest dobrze. Cywilny mamy, akceptacje mojej osoby jako chrzescijanina, i najdrozsza istotka w drodze - synus! Kochamy i szanujemy. cdn

#46 hubert684

hubert684

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 1993 Postów

Napisano 2006-12-08, godz. 10:40

Montaigne ,powiedzial kiedys ze mozna zdobyc kazda kobiete ,sa wazne trzy zasady

trafic w czas

trafic w czas

trafic w czas

twoj czas ucieka ,jesli nie chcesz jej skrzywdzic nie trac czasu.

jesli TY ja skrzywdzisz ,juz nigdy nie poslucha ludzi ze swiata i zostanie zakonnica swiadkow do konca zycia.

POZDRAWIAM

sex jest lekarstwem najlepszym .
to sila drzemiaca w naszych genach nic sie z nia nie rowna.
[pies zostawi jedzenie i poleci za suka , i nie ma na to sily.]
strachy swiadkow przed potepieniem nie rownaja sie z seksem.
wykorzystaj to, ale badz uczciwy juz mi jej zal!
rekin

okropne to co napisales.... ale pradziwe niestety
ja ubralbym to w zupelnie inne slowa
troche romantyzmu, porzadania, namietosci a nie tylko pies za suka... to niesmaczne jest
ilez zalezy od formy
[font=Tahoma]

#47 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2006-12-08, godz. 15:40

Hubercie, jesteś "romantyczny" jak niektórzy posłowie Samoobrony którzy dywagowali coś nt. wyginięcia gatunku ludzkiego

#48 Artur Schwacher

Artur Schwacher

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2617 Postów

Napisano 2008-09-02, godz. 18:12

Odświeże wątek.....

Nie ma happy endu. Wyszła za mąz za jakiegoś bubka z daleka. myslałem ,ze nawet za światusa, ale wczoraj wzorowo biegał ze Straznicą po misiście, niedługo bedzie brał chrzest. I to by było na tyle. End of story.

(.........)

W miejscu kropek było to co myslę o WTS-ie.
To jest forum o Świadkach Jehowy. Ta religia może i ma tam swoje plusy. Rozchodzi się jednak o to aby te plusy nie przesłoniły nam minusów.
Wpadnij do mnie na Facebooku!

#49 qwerty

qwerty

Elita forum (> 1000)

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 2138 Postów

Napisano 2008-09-02, godz. 19:01

szkoda, ja tak lubię szczęśliwe zakończenia.....
nie potrafiłam uwierzyć.......

#50 paolka

paolka

Początkujący (1-50)

• Członkowie
  • Pip
  • 78 Postów

Napisano 2008-09-02, godz. 19:16

Nie ma happy endu. Wyszła za mąz za jakiegoś bubka z daleka. myslałem ,ze nawet za światusa, ale wczoraj wzorowo biegał ze Straznicą po mieście, niedługo bedzie brał chrzest. I to by było na tyle. End of story.

Czyli zrobiła dokładnie tak jak wymaga tego organizacja... Smutne :(

#51 Sebastian Andryszczak

Sebastian Andryszczak

BYŁEM Świadkiem Jehowy

• Członkowie
  • PipPipPipPip
  • 6348 Postów
  • Gadu-Gadu:748371

Napisano 2008-09-02, godz. 19:41

a może właśnie takie powinno być szczęśliwe zakończenie?

Artur za rok może dwa albo kiedyś tam zawrze (daj mu Boże żeby było) szczęśliwe małżeństwo z katoliczką
tamta świadkówna zawarła (daj jej Boże żeby było) szczęśliwe małżeństwo ze ŚJ

i tak jest lepiej od dwóch nieszczęsliwych małżeństw mieszanych

#52 odeszłam

odeszłam

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 117 Postów

Napisano 2008-09-03, godz. 01:13

Odświeże wątek.....

Nie ma happy endu. Wyszła za mąz za jakiegoś bubka z daleka. myslałem ,ze nawet za światusa, ale wczoraj wzorowo biegał ze Straznicą po misiście, niedługo bedzie brał chrzest. I to by było na tyle. End of story.

(.........)

W miejscu kropek było to co myslę o WTS-ie.

Smutne...ale cholernie prawdziwe. Jeśli ona jest tak prawym Świadkiem, to pewnie wasz związek nie przetrwałby zbyt długo..Żyć z poczuciem winy, że się kogoś kocha ...tak się nie da. Przeszłam przez to, więc wiem o czym piszę.
Pozdrawiam Cię gorąco Artur

#53 Nik

Nik

Forumowicz (51-500)

• Członkowie
  • PipPip
  • 154 Postów

Napisano 2010-11-18, godz. 22:39

Bartoszu
Ślub z dziewczyną,będącą śJ jest niemożliwy z kilku względów.Jestem w podobnej sytuacji jak Ty więc zabieram głos w tej sprawie.
1.Jesteś katolikiem-zatem jesteś zobowiązany do ślubu kościelnego-a takiego z Nią nie weźmiesz. Jeśli poprzestaniecie na ślubie cywilnym-sakramentu Eucharystii już nie przyjmiesz.
2.Jeśli nie daj Boże cos się stanie i podanie krwi żonie będzie niezbędne dla jej przeżycia-ona odmówi jej przyjęcia,a Ty nie będziesz w stanie nic zrobić.
3.wychowanie dziecka jest poważną przeszkodą.po jakimś czasie zaczniesz dowiadywać się coraz więcej o organizacji śJ, zapoznasz się z jej literaturą i bez wątpienia nie będziesz chciał wychowywać swojego dziecka w wierze żony..To będzie rodziło ogromne konflikty między wami
4.ponadto kwestia krwi odnosi się także do dziecka
5.wiedząc wiele o organizacji śJ nie będziesz w stanie znieść tego,że żona bez przerwy chodzi na zebrania,czyta ichniejszą literaturę, w której jest uczona nienawiści do innych (ja tak to odbieram)
To kilka zaledwie z możliwych problemów....
Pozdrawiam

E nie jest tak żle. Można wziąć ślub kościelny z innowiercą. Ja taki mam. Dzieci też da się wychować. Moje właśnie stały się pełnoletnie i świadkam Jehowy zostać nie chcą, ale w Boga wieżą. Owszem żona lata ze strażnicą, ale nas to nie rusza. Ja chodzę na zebrania, aby jej pokazać, że mnie to i tak nie wzrusza, a ona do kościoła boi się z nami wybrać. To prawda, że irytuje mnie, że wierzy w te głupoty, ale może Bóg tak chce? Nie mnie to osądzać, wszak sam Jezus powiedział, że nikt nie pozna Ojca jak tylko przez Niego, a ja Jezusem nie jestem.. Co najwyżej mogę dawać świadectwo o Nim i to robię jak umiem najlepiej, a po owocach te świadectwo się pozna. Dzieci są moim świadectwem ha ha ha

I jeszcze dodam, że ją bardzo kocham i życie oddałbym za nią bez wahania. Czytam z nią przykładnie biblię (ja swoją, ona swoją). Patrzymy co i róż, że nam się teksty nie zgadzają i tak od 20 lat... :)

A co do Artura.

Drogi Arturze, być może uniknąłeś największego błędu w swoim życiu... Głowa do góry, do tanga trzeba dwojga, bez tego nie da rady. A Jak już poznasz tę właściwą to sam to zrozumiesz... Co by o mojej nie powiedzieć, to bez wzajemności to małżeństwo byłoby koszmarem i tu niektórzy mają rację. Współmałżonek ŚJ to bomba z opóźnionym zapłonem. Trzeba być saperem. Tyle, że on myli się tylko raz. Mam nadzieję, że się więcej nie pomylisz... :)

Użytkownik Nik edytował ten post 2010-11-18, godz. 22:34

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych